Infracțional

A încasat de la A.P.I.A 129.176,11 lei pentru o bucată de teren pe care nu o deținea în realitate

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului.

MATYAS LUDOVIC sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

 În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2012, inculpatul Matyas Ludovic a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, în scopul obținerii sprijinului financiar pe suprafață, pentru o suprafață de teren pe care nu o deținea în realitate. Concret, inculpatul a declarat necorespunzător adevărului că utilizează întregul teren menționat în documentele depuse la A.P.I.A. (24,92 ha pășune) deși 16,40 ha din această suprafață erau acoperite cu vegetație forestieră. De asemenea, inculpatul nu şi-a îndeplinit obligațiile asumate prin cererile unice de plată referitoare la întreaga suprafața declarată. Urmare a demersurilor frauduloase efectuate, inculpatul Matyas Ludovic a beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare de 129.176,11 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea unor popriri asiguratorii asupra conturilor bancare aparținând inculpatului Matyas Ludovic și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aparținând  aceluiași inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web