National

8000 de sibieni nu au acte de identitate valabile

Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al municipiului Sibiu are în evidență 7988 de cetățeni cu actele de identitate expirate, dar și tineri de 14 ani care nu au solicitat eliberarea primei cărți de identitate așa cum prevede legea. Din total, peste 6.300 acte de identitate sunt expirate din anii anteriori, iar aproape 1700 au expirat în cursul acestui an.

 

Reamintim cu această ocazie locuitorilor din municipiul Sibiu, dar și din comunele arondate (Cristian, Gura-Râului, Marpod, Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare, Vurpăr) că au următoarele obligații legale:

– să solicite primul act de identitate la vârsta de 14 ani,
– să preschimbe cartea de identitate la expirarea valabilității, la schimbarea domiciliului sau a stării civile, în cazul pierderii, furtului sau deteriorării acestui document.
– să aplice viza de reședință (flotantul) în cazul în care locuiesc temporar la o altă adresă decât cea de domiciliu.

 

Serviciul de Evidența Persoanelor sprijină cetățenii aflați în această situație pentru obținerea cât mai rapidă a unui document valabil. Astfel, în perioada următoare va scurta termenele de eliberare a noilor acte de identitate și va fi la dispoziția publicului după următorul program:

  • luni, marți, joi între orele 08.30 – 13.00 și 14.00 – 16.30,
  • miercuri între orele 08.30 – 13.00 și 14.00 – 18.30
  • vineri între orele 08.30-13.00.

 

Actele necesare pentru fiecare situație în parte se regăsesc la avizierele de la serviciul public amintit de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, în pasajul subteran de lângă magazinul „Dumbrava” precum și pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu – www.sibiu.ro – în secțiunea „Acte necesare pe categorii” – „Evidența Persoanelor”: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/acte_necesare. Reamintim faptul că cetățenii trebuie să se prezinte la ghișeu cu cel puțin 15 zile înainte de expirarea cărții de identitate și imediat după împlinirea vârstei de 14 ani, în cazul celor care obțin prima carte de identitate.

 

Menționăm faptul că nerespectarea obligațiilor mai sus indicate va atrage amenzi persoanelor în cauză, cuantumul acestora fiind cuprins între 40 și 80 de lei.

 

În cursul anului 2017, până la sfârșitul lunii noiembrie, Serviciul de Evidență a Persoanelor al municipiului Sibiu a eliberat aproximativ 15.500 acte de identitate și a înscris aproximativ 2.957 mențiuni de reședință în actele de identitate.

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web