Prim planȘtiri

7 adulți și un copil salvați din puhoiul de ape. Au fost suprinși pe o insulă formată între Șercaia și Mândra (VIDEO,FOTO)

Intervenție contracronometru  pentru salvarea a 7 adulți și un copil, surprinși de ape pe o insulă formată între localitățile Șercaia și Mândra. Persoanele au ramas izolate in timp ce se aflau cu cele aproximativ 1000 de oi in zona respectiva. La misiunea de salvare, mai multe echipaje de pompieri acționează cu 4 barci din cadrul ISU Brașov și alte doua trimise în sprijin de la ISU Sibiu.
Din informațiile primite până în acest moment, nu prezintă probleme medicale. ”In prima faza vor fi evacuate persoanele cu ajutorul barcilor, iar dupa aceea vor fi evacuate si animalele. Avand in vedere ca nivelul apei nu este foarte mare, barcile vor fi tractate de un tractor. La Augustin 20 de persoane  (6 familii) sau autoevacuat la rude. In functie de situatia de la fata locului se analizeaza daca vor mai fi si alte persoane evacuate. Apa nu a ajuns in casele oamenilor. Au fost evacuate preventiv”,a spus Luiza Danila, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.
Pompierii brasoveni au avut o noapte alba. Dupa evacuarea persoanelor, au trecut la evacuarea animalelor pana spre dimineata.
 ”Primele 5 persoane au fost evacuate in siguranța. Este vorba de un copil, doua femei si doi barbati. Mai sunt 3 barbati acolo. Impreuna cu personalul nostru incep evacuarea animalelor. Primul transport de animale a ajuns in zona sigura. Colegii mei vor continua pana ce toate animalele vor fi evacuate in siguranta.Interventia inca este in desfasurare Mandra.La Augustin pentru moment nivelul apei este in staționare.Echipele noastre din teren monitorizeaza situatia. Interventia de la Mindra inca este in desfasurare s-a reusit evacuarea a aproximativ 700 de oi. Interventia este dificila datorita faptului ca nivelul apei este in crestere”, a spus Luiza Danila, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web