Știri

Cupa Presei la Gătit

Avem deosebita plăcere să vă invităm la cea de a treia ediție a concursului ”Cupa Presei la Gătit – Să-nfigem penița-n bucate!”

Alături de dumneavostră se vor afla ca invitați de onoare doi mari Maeștri ai bucătăriei românești:

 

 • Chef Ștefan Bercea, Președinte ANBCT(Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism). Maestrul Ștefan a obținut gradul de bucătar specialist, iar în 1992 a plecat la un schimb de experiență în Elveția. În 1996 a fost numit Maestru în Arta Culinară. Din 1980, de când este bucătar, a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale de gastronomie, unde a câștigat numeroase medalii și distincții. Pentru merite deosebite, la Conferința Națională a Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism a fost ales președinte al asociației. Chef Ștefan Bercea este membru WACS (World Association of Chefs Societes) și jurat cu drepturi depline al acestei prestigioase organizații.

 

 • Chef Dumitru Burtea – membru de onoare pe viață al WACS (World Association of Chefs Societes). Președinte de onoare al ANBCT și Președinte de onoare și fondator al Euro-Toques România.

 

 • Cosmin DRAGOMIR – inițiatorul primei reviste on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism)

 

 

Membrii juriului:

 

 1. Chef George Valery – membru fondator și instructor formator al celei mai prestigioase școli de gastronomie din România – HORECA SCHOOL Brașov și mentor HORECA SCHOOL ROMÂNIA
 2. Chef Liviu PREDA – membru ANBCT
 3. Chef Marian MOSCALIUC
 4. Executive Chef Guerrilla Cooking Rareș PETRESCU
 5. Chef Liviu Bosnea – membru Grill World și fondator al Asociației Frăția Ceaunelor

 

 

Vă așteptăm să participați alături de ceilalți concurenți la eveniment și promitem să vă facem câteva surprize interesante!

Să gătiți bine!

 

 Președinte Guerrilla Cooking

Alexandru Petrescu

 

Regulamentul Concursului ”Cupa Presei la Gătit”

Să-nfigem penița-n bucate

Editia III – 2017

 

 

 

Capitolul I. PREZENTARE GENERALA :

 • Au dreptul sa participe la concursul “Cupa Presei la Gătit” toti reprezentantii massmedia, ziariști, purtători de cuvânt și ofițerii de presă ai institutiilor publice, care pretind că au talent in arta gastronomica.
  • Concursul se va desfasura in data de 16 septembrie 2017 .
  • Organizatorii concursului ( Organizatorul ) sunt singurii in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, Regulamentului de concurs si oricaror altor elemente ale concursului sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs.
  • Juriul concursului este format din 5 persoane (denumiti in continuare si “jurati”) ce vor avea fiecare drept egal de vot.
  • Inscrierea concurentilor va avea loc pana in data de 14 septembrie 2017, orele 24,00.
  • Concurenții se pot inscrie în concurs individual și în echipe de max. 3 persoane. Regula principal pentru înscriere este ca persoanele inscrise să facă parte din domeniul massmedia, în formele prezentate la inceputul regulamentului.
  • Nu sunt admise în concurs persoane care lucrează în mod profesional in domeniul gastronomic .

Concursul “Cupa Presei la Gătit” se desfasoara într-o singură rundă. Toți concurenții, grupați în echipe de maxim 3 persoane vor primi o cutie – black box – in care se află un anumit tip de carne. Repartizarea cutiilor cu ingrediente se va face prin tragere la sorți. Condimentele și legumele le vor alege fiecare din raftul special pregătit, după ce vor decide ce rețetă aleg să gătească. Fiecare echipă va fi asistată și va primi ajutor de specialitate de la un membru al Guerrilla Cooking.
Toate echipele/concurentii sunt obligate sa găteasca folosind părți/integral din ingredientul tras la sorți.
Toti concurentii/ echipele vor trebui sa isi asigure vesela si ustensilele de lucru, inclusiv vesela de servire a preparatelor – la libera alegere a concurentilor.
Etapa de concurs se va desfășura între orele 10.00 şi 15.00. Concurenţii trebuie să fie prezenţi la locul concursului cel târziu la ora 10.
Organizatorul va pune la dispoziţia concurenţilor pe durata concursului câte un stand dotat cu câte o masă de lucru și aparatura de gătit necesară. De asemenea, organizatorul va pune la dispoziţia concurenţilor, ingredientele necesare pregătirii preparatelor pentru concurs, în cantități necesare pentru 10 porții.

Standurile au în dotare  următoarea aparatură:
– soba de gatit
– ceaun
– arzator cu butelie
Concurenţii trebuie să îşi asigure pe propria cheltuială (sa vina pregătiţi cu) celelalte ustensile necesare pregătirii şi prezentării preparatelor culinare – linguri, polonic, cuțite, vase de pregătire, tocatoare etc.
Toate preparatele culinare se vor pregăti pe loc, exclusiv din ingredientele puse la dispoziţie de către organizator.

După jurizare, preparatele culinare pot fi oferite spre degustare partenerilor evenimentului. Este interzisă comercializarea acestora sau a oricăror altor produse sau preparate în cadrul concursului de către concurenţi.
Capitolul II . REGULAMENT DE JURIZARE :

Juriul va fi format din 4 membri

 1. ARANJAREA, SERVIREA, IGIENA max. 25puncte.
  Se punctează: aranjarea curată, ordonată, fără decoruri necomestibile, ușor de servit, respectarea normelor igienico-sanitare de păstrare și prelucrare a materiilor prime, de tratare termică corespunzătoare , de folosire a ustensilelor.
 2. TEHNICA DE LUCRU PROFESIONALĂ max. 25 puncte
  Se punctează: corecta preparare de bază a alimentelor.

iii. PREZENTARE INOVAȚIE max. 20 puncte
Se punctează: montarea preparatului pe farfurie, aspectul apetisant, culoarea cât mai aproape de natural, mărimea și forma preparatului, originalitatea în prezentare și tehnici originale de preparare, modul de montare la servire, inclusiv a sosului și modul în care acesta este sugerat a fi consumat cu preparatul .

 1. COMPOZIȚIE ȘI GUST max. 30 puncte
  Se punctează: păstrarea gustului nativ al ingredientelor , utilizarea condimentelor adecvate, complementaritatea ingredientului principal cu adaosurile folosite, respectarea temperaturii de servire a preparatului, armonizarea culorilor, aromelor, combinarea corectă a materiilor prime.

Juriul va pune accent , de asemenea, pe punerea în valoare a ingredientelor, pe folosirea economică şi ingenioasă a lor, pe realizarea montajului pe farfurie cu ingrediente şi decoruri exclusiv comestibile.
Conform regulamentelor concursurilor internationale de gastronomie, ierarhia va fi dată de media aritmetica a punctelor acordate de fiecare membru al juriului, pentru fiecare echipa.

Toţi concurenţii vor primi diplome de participare, iar primii trei vor primi diplome , medalii şi premii.
În plus vor mai fi acordate:
– Premiul special al juriului , împreună cu sponsorul principal
– Premiul special al somelierilor, pentru asortarea băuturilor cu mâncarea
– Premiu special sponsori

Dispoziţii finale

Prin completarea şi semnarea formularului de înscriere în aplicația concurs, concurenţii declară că au luat la cunoştinţă de prevederile prezentului regulament, sunt de acord cu acestea şi se angajează că le vor respecta întocmai sub sancţiunea excluderii din concurs.
Deasemenea, concurenții poartă întreaga răspundere pentru respectarea normelor de igienă alimentară în prepararea și prezentarea produselor, precum și în ceea ce privește respectarea normelor de protecție a muncii, organizatorul declinându-și orice fel de răspundere.
Prin înscrierea în competiție, participanții își exprima acordul cu privire la transferul drepturilor de proprietate intelectuală asupra fotografiilor și filmărilor care se vor efectua de către concurenți sau de către organizator pe toată perioada desfășurării competiției și sunt de acord cu publicarea lor de către organizator.
Concursul va fi promovat şi adus la cunoştinţa publicului larg prin mijloacele proprii ale organizatorului.
Concurenţii pot folosi materiale publicitare proprii doar pe durata şi în spaţiul de desfăşurare a concursului, cu condiţia ca acestea să nu deranjeze activitatea celorlalţi concurenţi, desfăşurarea normală a concursului și a activității organizatorului.

Prin participarea la concurs, toți participanții și eventualii câștigători sunt de acord și se obligă să respecte și să se conformeze tuturor cerințelor și condițiilor impuse de Organizator prin prezentul Regulament, nerespectarea acestora atrăgând răspunderea personală și exclusivă a participanților și eventualilor câștigători.
Prin revendicarea premiilor de către persoanele declarate câștigătoare în cadrul concursului “Cupa Presei la Gătit editia 1 – 2015” participanții sunt de acord cu prevederile prezentului regulament și sunt de acord ca numele și imaginea lor să fie făcute publice și folosite în scopuri publicitare, fără alte obligații sau plăți.
Prezentul concurs va putea fi întrerupt în caz de forță majoră sau printr-o decizie a Organizatorului, decizie ce va fi anunțată public și care va respecta prevederile legale.
Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai dupa modificarea prezentului Regulament prin act adițional încheiat în aceiași formă și după anunțul prealabil de prezentare a acestor modificări.

Formularele de înscriere vor fi trimise pe adresa de mail alexrt6@yahoo.com.

 

 

 

Formular de înscriere pentru

CUPA PRESEI LA GĂTIT

„Să-nfigem penița-n bucate”

Ediția 2 – 2016

 

       

 

Se completează de organizatori

 

Nr. stand _____

 

 

 

 

 

Sâmbătă 3 Septembrie 2016

 

 

 

1. Nume echipă  ,adresa, nr. telefon şi e-mail
2. Numele concurentului individual
 

3. Act de identitate – seria, numărul

 

 

 

4. Contact

(Număr de telefon, adresă de mail)

 

 
 

5. Numele membrilor din echipa mea:

 

IMPORTANT!

În cadrul competiţiei distincţiile se acordă atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

 

6. Declar pe proprie răspundere că am luat la cunoştinţă despre toate regulile concursului impuse de organizatori; am achitat taxa de concurs.
 

 

Organizatori

ASOCIAȚIA GUERRILLA COOKING BRAȘOV

Tel : 0787-898636

 

 

Reprezentant organizatori

 

 

 

 

 

Semnătura concurent:

 

 

 

 

 

 

Important ! Ultima dată pentru înscrieri este 14 septembrie 2017, orele 24,00

 (în limita locurilor disponibile) !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web