Actualitate

43 de ani de la înfiinţarea Detaşamentului 2 de Pompieri Brasov

Astăzi, 19.07.1017, sărbătorim 43 de ani de la înfiinţarea Detaşamentului 2 de Pompieri Brasov.

Situat în municipiul Braşov, strada Berzei, nr. 24A, Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov ia fiinţă într-o perioadă de continuă modernizare pentru Grupul de Pompieri Braşov şi anume anii 1970 – 1980. Ca urmare a devastatorului incendiu din 03.07.1974 de la magazia de materiale a halei de montaj general de la Întreprinderea de Autocamioane Braşov, s-a luat hotărârea să se înfiinţeze Compania a III a de Pompieri a municipiului Braşov care funcţionează din data de 19.07.1974.

Situată în extremitatea sudică a municipiului Braşov, subunitatea are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă de 640  km2, care cuprinde 2 municipii, 6 comune şi 9 sate, 2 zone turistice cu un total de 55941 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de 190.884 locuitori.

Raionul de intervenţie al subunităţii are următoarea delimitare geografică:

nord– localitatea Lunca Câlnicului;

nord-est–localitatea Vama Buzăului;

sud-est – localitatea Timişul de Sus.

vest – Strada Toamnei;

 

În afară de raionul de bază, raionul de intervenţie a Detaşamentului 2 de Pompieri cuprinde municipiul Săcele şi localităţile Hărman, Podu-Olt, Purcăreni, Lunca-Câlnicului, Tărlungeni, Zizin, Prejmer, Teliu, Brădet, Vama-Buzăului, Babarunca, Budila, Timişul de Jos.

Tehnica de intervenţie a subunităţii este compusă din:

10 autospeciale – autospecială de primă intervenţie şi comandă, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, ambulanţă SMURD, autospeciala pentru intervenţie la descarcerare, autospecială de stinghere cu praf şi azot, autospecială pentru evacuarea fumului, gazelor şi pentru iluminat, autoscara mecanică, autocamion de intervenţie;

6 utilaje P.S.I – 2 motopompe remorcabile, 4 motopompe transportabile;.

2 ambarcaţiuni: barcă pneumatică pentru 10 persoane, barcă cu chila rigidă.

 

De la începutul anului până în prezent Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov a intervenit la 1483 situaţii de urgenţă, în medie aproximativ 7 intervenţii / zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web