De ultimă oră

400 de persoane evacuate din Aeroportul Sibiu din cauza unor substante necunoscute

Panica in aeroportul Sibiu. Din primele informații, se pare ca este vorba despre o substanta necunoscuta emanata în aeroport, fara victime. „Intervine Detasamentul Sibiu cu autospeciale de intervenție pentru cercetarea și identificarea substanței. Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate.La fata locului se afla o autospeciala de cercetare chimica bacteriologica, nucleara si radiologica. Au fost prelevate probe de aer în vederea identificării substanței de către pompieri.Probele au fost introduse în aparatul din dotarea autospecialei.Nicio persoana nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a spus Ramona Nistor, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu.

A fost găsit un spray cu substanță care provoca iritații, presiune la nivelul cailor respiratorii și ochilor. Împreună cu instituțiile cu rol în gestionarea unor astfel de situații, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale. După identificarea substanței, activitatea va fi reluata în aeroport.

„Ca urmare a evenimentului produs la Aeroportul Internațional Sibiu în data de 26 iulie 2018, vă comunicăm următoarele:

Evenimentul din cursul zilei de ieri a avut un caracter accidental, factorul declanșator fiind un articol interzis de tip spray, care a fost reținut la controlul de securitate.

În momentul de față sunt în curs de implementare măsuri de reducere a riscului de apariție a unor evenimente similare în cadrul aeroportului din Sibiu” au declarat reprezentantii Aeroportului Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web