Actualitate

3 pompieri brașoveni au plecat să cucerească Vârful Lenin

Echipa pompierilor alpinişti din Brașov s-a îmbarcat sâmbătă în avionul cu direcția Bișkek în vedera începerii expediției spre Vârful Lenin. ”După două zile de călătorit vom ajunge în Base Camp Achik-Tash 3600m (tabăra de bază a vârfului Lenin). Aici vom sta câteva zile pentru a ne aclimatiza și pentru a ne definitiva strategia de abordare a traseului. Deși vremea nu este foarte favorabilă, în taberele joase plouă ușor de ceva timp, iar în partea superioară ninge, sperăm să putem aborda traseul in siguranța.Le mulțumim tuturor celor care ne susțin şi sunt alături de noi în această expediție”, au scris pe facebook membrii echipei.
Echipa Lenin 2018: Dina Alexandru, Lucian Marciu, Dan Colniceanu, Kubinyecz Vlad, Machis Ion.

De unde a pornit totul?

În iulie 2017 am pus bazele unei echipe de altitudine urcând pe vârful Mont Blanc(4810m) și pe vârful Grossglockner(3798m). A fost o premieră pentru pompierii din Romania când 8 pompieri au urcat pe cele două vârfuri. Acest lucru ne-a oferit încredere și astfel, în Iulie 2018 încercam să trecem la următorul nivel, un 7 miar. Ne antrenam pentru o expediție în Pamir, pe vârful Lenin, 7134 m. Avem de infruntat niște condiții grele, dar o să ne organizam bine și credem în șansa noastră. De asemenea, este nevoie să știm că suntem la fel de încurajați ca și în viața de zi cu zi, de către comunitatea brașoveană, în slujba căreia suntem în fiecare clipă trup și suflet”, spune Dan Colniceanu, unul dintre membrii echipei.

Trei dintre pompieri lucrează la Inspectoratul pentru Situatii de Urgență Brașov, iar doi dintre ei la IGSU.

Vârful Lenin este cel mai înalt munte din lanțul Trans-Alai situat in nordul masivului Pamir(Asia Centrală). Muntele a fost numit după revoluționarul rus Lenin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web