Brasov

15 utilaje de deszapezire se afla acum pe teren

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat pe tot parcursul zilei de ieri şi până în această dimineaţă, pe străzile principale şi, parţial, în interiorul cartierelor. Cel puţin 24 de utilaje au acţionat simultan în tot oraşul şi în Poiana Braşov. În acest moment, numărul acestora s-au redus, în trafic fiind, la ora 8.30, aproximativ 15 de utilaje, marea majoritate de dimensiuni mai mici, pentru a putea interveni în interiorul cartierelor.

Până în această dimineață s-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov – și pe arterele principale din interiorul cartierelor. Din această dimineață, a început deszăpezirea și pe străzile secundare din cartiere şi legăturile acestora cu străzile principale.

Comprest a asigurat această activitate cu 18 utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Noaptea trecută s-au utilizat aproximativ 160 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste de 200 de tone. La ora 8.30, pe traseu mai erau 10 utilaje de deszăpezire. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 6 utilaje. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat 20 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de 150 de tone. La ora 8.30 se acţiona cu 5 utilaje. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Reaprovizionarea cu material antiderapant se face în mod continuu .

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brasovcity.ro.

 

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

– Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web