Prim planȘtiri

15 plangeri penale pentru constructii ilegale. Cartierul Tractorul, strada Griviței și strada Mihail Kogalniceanu, zone cu probleme

15 plângeri penale! Acesta este numărul dosarelor înaintate de Poliția Locală către  Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, prin Serviciul Inspecție – Control și Disciplina în Construcții (S.I.C.). Astfel, cei patru agenți, care au atribuții specifice pe disciplina în construcții, au luat aceste măsuri, conform Legii 50/91 (art. 24 lit. a și b) în urma verificărilor din teren a celor 33 de șantiere din cele 76 inventariate pe raza municipiului Brașov. Este de menționat faptul că din cele 15 firme de construcții, care s-au ales cu plângeri penale, 11 executau lucrări fără autorizație, trei și-au continuat nestingherite activitatea, deși polițiștii locali de la S.I.C. au dispus oprirea lucrărilor, iar o altă societate de construcții a fost depistată că nu respecta prevederile din autorizație. Cartierul Tractorul, strada Griviței și strada Mihail Kogalniceanu – sunt doar câteva dintre locațiile unde au fost descoperite abateri de la legistație.

Totodată, polițiștii locali cu atribuții pe disciplina în construcții au formulat alte 17 acțiuni instanță, în vederea desființării unor lucrări executate de firme sau persoane fizice, fără autorizație sau care nu au respectat condițiile impuse prin autorizație (conform Legii 50/1991).

În perioada amintită (ianuarie – iulie 2017), polițiștii locali de la SIC au dat curs celor 822 de sesizări venite din partea brașovenilor sau a unor entități de stat sau private, reclamații care s-au finalizat cu 292 amenzi în valoare totală de 251.700 de lei. Astfel, pe Legea 50/91 au fost aplicate 25 de sancțiuni în sumă totala de 60.000 de lei, iar la un control realizat recent, în luna iulie, a fost dată o amenda de 50.000 de lei, tot pe Legea 50/91 din cauza nerespectării prevederilor din autorizatia de construire.

foto arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web