Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

130 de solicitări pentru ISU SIBIU în perioada Sărbătorilor Pascale

 În zilele de Paşte, pompierii din cadrul ISU Sibiu au răspuns unui număr de 130 de solicitări ale cetățenilor în cazul urgențelor medicale și situațiilor de urgență. Echipajele de pompierii au intervenit pentru stingerea a șase incendii, salvarea victimelor ca urmare a producerii a trei accidente rutiere, dar și pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 88 de persoane cu probleme medicale. Alte 35 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

                 Cele șase incendii s-au manifestat la imobile, vegetație uscată și o rulotă, pe raza localităților Sibiu și Poplaca și au produs pagube materiale importante. Din fericire, ca urmare a izbucnirii acestor incendii, nu au fost inregistrate victime.

                Tot în această perioadă, s-a intervenit pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere. Unul dintre accidentele rutiere, a  avut loc pe DN 1, intre localitatile Porumbacu de Jos si Scoreiu, fiind soldat cu patru victime, dintre care una decedată. Echipajele de salvatori din cadrul ISU Sibiu au intervenit, alaturi de echipaje ale SAJ, pentru descarcerarea și salvarea victimelor.  Pompierii au descarcerat într-un timp foarte scurt două dintre victime, însă, din nefericire, una a fost declarată decedată. Cele trei victime aflate în viață, au fost preluate de catre echipajele SMURD și SAJ, dar și de către elicopterul SMURD și transportate la spital.

 

           Pompierii sibieni prezenţi în lăcaşurile de cult în perioada Sărbătorilor Pascale

 

” În Noaptea de Înviere, pompierii sibieni au fost prezenţi în lăcașuri de cult din judeţul Sibiu. Prezenţa pompierilor în lăcaşurile de cult, dar şi respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cei prezenţi la slujbele religioase, au făcut ca niciun incendiu să nu se producă în acea noapte. În multe dintre lăcașurile de cult, atât vineri, 14.04.2017, în intervalul orar 16.30-22.00, cât și în Noaptea de Înviere, începând cu ora 20.00, echipaje de pompieri din cadrul I.S.U. „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au executat misiuni de asigurare şi supraveghere a zonei de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă la manifestările religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale”, a spus slt. Ramona Nistor-ISU Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web