Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

10 voluntari din SUA muncesc pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș

Saptamana aceasta, 10 voluntari din SUA muncesc pe santierul Habitat for Humanity din Medias, pentru a ajuta 200 de tineri din grupuri vulnerabile sa aiba o viata independenta. Voluntarii, care se afla pentru prima data in Romania, lucreaza la reabilitarea unei cladiri care va fi transformata intr-o structura de economie sociala, cu scopul de a crea un spatiu unde tinerii vor invata diferite deprinderi.

“Au fost foarte multe optiuni de voluntariat, dar mereu mi-am dorit să aflu mai multe despre Romania deoarece este tara in care s-a nascut mama sotului meu, care a emigrat inca din copilarie in SUA, alaturi de familia sa. Ma simt extrem de onorata sa contribui si eu la acest proiect, avand in vedere ca mi-am dedicat cariera ajutorarii persoanelor cu dizabilităti fizice si psihice. Asadar, beneficiarii pentru care muncim pe santier sunt motivul alegerii mele de a veni la Medias,” a marturisit Denise Rowe.

Charlie Milkovits, un alt voluntar, spune ca a venit in Romania deoarece nu mai calatorise pana acum in aceasta parte a lumii si ca auzise foarte multe lucruri frumoase despre experientele de voluntariat de aici de la prieteni. „Apreciez foarte mult oportunitatea de a ma implica in proiecte de constructie dedicate persoanelor din grupuri vulnerabile deoarece imi ofera o imagine clara asupra dificultatilor cu care se confrunta o tara,” a adaugat Charlie.

Despre proiect

Habitat for Humanity Romania, in parteneriat cu Asociatia Phoenix Speranta si Primaria Medias, prin Directia de Asistenta Sociala, construieste in Medias 15 apartamente sociale si renoveaza o cladire care va fi transformata intr-o structura de economie sociala. Scopul proiectului este crearea de  sanse pentru o viata normala, independenta pentru 200 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani expusi excluziunii din cauza vulnerabilitatii datorate lipsei scolarizarii, saraciei extreme, etniei sau dizabilitatilor.

Pentru acest proiect, Asociatia Phoenix-Speranta a obtinut o finantare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finantarea proiectului este asigurata de Habitat for Humanity Romania si partenerii organizatiei (Holcim Romania, Wienerberger), precum si de Consiliul Local Medias, care pe langa o contributie financiara, a pus la dispozitie cladirea si terenul necesare.

 

 

 

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. De 21 de ani in Romania, Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 32,000 de voluntari, internationali si din companiile romanesti, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 69,000 de oameni sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Despre Asociatia Phoenix Speranta

Asociatia Phoenix Speranta a luat fiinta in anul 2001. Misiunea asociatiei este aceea de a contribui la cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati prin furnizarea de servicii specializate de reabilitare, pregatire pentru munca si viata independenta.

Principalele obiective si implicit directii ale activitatii asociatiei le constituie: educatia, instruirea, recuperarea si integrarea socio-profesionala.

Din structura asociatiei, din 2007, mai face parte si Unitatea Protejata “Primul Pas” cu activitati lucrative in patru ateliere (tamplarie, croitorie, decoratiuni, manufacturare sapun natural) in care 11 persoane cu dizabilitati au statut de angajat. Per total asociatie, cei 11 angajati insumeaza aproape 50%.

Zilnic, in asociatie isi depasesc limitele si isi afirma valoarea 35-40 de persoane cu dizabilitati, sprijiniti de o echipa de 13 angajati specialisti sau cu functii administrative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web