10 motive pentru care un VPS este potrivit pentru afacerea dumneavoastră
Un VPS este un server virtual care este vandut ca serviciu de catre o companie de gazduire web. In cadrul acestui serviciu un server fizic extins este impartit in mai multe unitati mici numite servere private virtuale (VPS). Aceste VPS-uri sunt autonome, fiecare avand resursele sale specifice, cum ar fi spatiul pe disc, sistemul de operare, CPU si asa mai departe. Serverele virtuale partajeaza acelasi server fizic, dar nu interfereaza unul cu celalalt.
Cine ar trebui sa utilizeze un VPS?
Tehnologia VPS aduce beneficii pentru:
- O companie care are multe site-uri web pe un server de gazduire web partajata
- Un singur website cu trafic ridicat
- Rankingul website-ului care are de suferit de pe urma atacurilor de tip spam sau de pe urma reputatiei altor website-uri gazduite pe acelasi server web partajat
- Un site web sau o aplicatie software care are nevoie de mai mult spatiu, memorie si software specializat care nu pot fi instalate pe un server de gazduire partajat.
In continuare, va vom ajuta sa recunoasteti primele 10 motive pentru care ar trebui sa utilizati un server VPS performant.
De ce este un VPS este potrivit pentru afacerea dvs.?
1. Costuri mai mici
Avand posibilitatea de a inchiria un server (nu de a-l detine) de la un furnizor de servicii VPS, antreprenorii vor plati doar pentru resursele de care au nevoie.
Dupa cum spune numele, VPS este un server privat dedicat cerintelor si nevoilor dvs. nefiind cu mult diferit de detinerea propriului server. Diferenta este ca nu trebuie sa investiti o suma mare in achiztionarea propriului serveric, nu trebuie sa va asumati responsabilitatea intretinerii hardware, stresul legat de administrarea serverului este eliminat si nici nu trebuie sa va faceti griji cu privire la uzura echipamentelor.
2. Dvs. detineti controlul
Intr-un mediu de gazduire shared, partajati un server cu sute de persoane. Asta inseamna ca website-urile va pot afecta reputatia, va pot cauza perioade de nefunctionare sau alte neplaceri.
Cu un VPS insa aveti control deplin. Deoarece este serverul dvs. privat, puteti rula pe acesta orice aplicatie doriti. Puteti avea si acces administrativ la serverul dvs., daca optati pentru un server VPS cu acces root.
3. Portabilitate usoara si rapida
Cea mai frecventa problema a detinerii unui server fizic este portabilitatea aplicatiei si viteza oferita pentru mutarea aplicatiei dvs. de pe un server la altul. Daca doriti sa faceti upgrade procedura este in general simpla, implicand o intrerupere o intrerupere a serviciului de cateva minute.
4. Performanta garantata
Performanta unui VPS este foarte putin afectata de ceilalti utilizatori de pe acelasi server fizic. Fie ca este vorba de procesor, memorie sau spatiul de stocare, VPS-ul dvs. este independent de alte servere VPS deoarece fiecare are alocata si garantata o anumita cantitate de resurse.
5. Securitate
Preocuparea fundamentala a tuturor companiilor online astazi este siguranta si securitatea. Cu un VPS, datele dvs. sunt izolate.
6. Scalabilitate
Multe companii de afaceri sunt de natura ciclica. Daca detineti un VPS puteti incepe cu resurse minime pe care sa le extindeti ulterior.
7. Adaugarea de noi servere la cerere
Puteti adauga noi servere atunci cand aveti nevoie sau puteti sa le reduceti numarul daca nu mai aveti nevoie de ele.
8. Perioade minime de nefunctionare
Disponibilitatea serverului poate asigura succesul sau esecul anumitor companii. Datorita resurselor dedicate – RAM, CPU si latime de banda, site-ul dvs. web va fi mai accesibil si mai usor de utilizat chiar si pentru cei mai grabiti vizitatori.
9. Este o solutie rentabila
Nu este o exagerare sa spunem ca un VPS este o solutie rentabila de hosting pentru afaceri mici. Puteti opta pentru un pachet VPS administrat in care o echipa de asistenta tehnica va ajuta sa gestionati intregul server. Astfel, nu va trebui sa angajati personal IT doar pentru intretinerea VPS-ului.
10. Acces la distanta
Un VPS poate fi administrat de la distanta. Veti putea apela la specialisti care sa poata gestiona serverul de la distanta. Veti economisi bani cu spatiul de birouri, deplasari, etc. Va puteti chiar personaliza VPS-ul, astfel incat toti membrii echipei dvs. sa il poata accesa pentru actualizarea constanta a detaliilor produselor sau serviciilor companiei dvs.
Progresul tehnologic din spatele gazduirii VPS s-a maturizat pana la punctul in care controlul, securitatea, portabilitatea, disponibilitatea performantei si scalabilitatea nu mai reprezinta probleme care sa va impiedice sa utilizati pe deplin tehnologia ca resursa pentru afacerea dvs.
Pingback: 10 motive pentru care un VPS este potrivit pentru afacerea dumneavoastră » EVERYDAYNEWS